JUAN ARAVENA

JUAN ARAVENA

Det är svårt att definiera mitt fotograferande, men om det behövs, så säger jag att jag är en stadsvandrande naturfotograf, helt enkelt.

Städerna och arkitekturen fascinerar mig, de är i ständig rörelse, förändras beroende på ur vilken vinkel vi betraktar dem. Ljuset skapar nya former, regnet skapar reflexer, vinden och molnen skapar rörliga bakgrunder. Jag får en känsla av att röra mig mitt i ett öppet konstverk i ständig rörelse, som i sin tur ger möjligheter att skapa oändliga kompositioner på en tiondels sekund. 

Och naturen, ja, vad kan vara mer rofylld än en tidig morgon mitt i naturen, bara vindens och fåglarnas magiska ljud, solen som går upp och tusentals nyanser som börjar måla hela omgivningen. Den känsla vill jag fånga, ta med mig och förmedla genom mina fotografier.

Genom mitt fotograferande ser jag också en fantastisk möjlighet att skapa intresse för naturen, att väcka tankar om vår miljö, att lära sig respektera djurlivet, och varför inte, att inspirera ännu flera att gå ut och vistas i naturen, fotografera och skapa sitt eget mästerverk.