Konstnärsportalen är en plattform för alla kreatörer som vill få hjälp att sälja och trycka sina motiv, både som posters och konsttryck (Fine Art Print). Gemensamt för våra olika trycktekniker är att vi trycker på noga, väl beprövade papper och har full kontroll över hela produktionskedjan i vårt eget tryckeri.

Ett medlemskap hos Konstnärsportalen är gratis och alla kreatörer är välkomna att ansöka. Vi strävar efter en bred mix av konstnärliga uttryck och vill att så många som möjligt ska få ta del av plattformen. Om du är intresserad av ett medlemskap fyll i formuläret under Kontakt så hör vi av oss vi dig.

Tryckmetoden vi använder till vårt postertryck är en bläckstråleteknik med UV-gel. En unik teknik med snabbtorkande gelbläck som härdas med UV-lampor.

De papper vi erbjuder är det obestrukna,
svensktillverkade Scandia 2000 i ytvikten 200g, alternativt det bestrukna pappret Galerie Art Silk i 200g. Tryckresultatet blir matt på det obestrukna
papperet och något blankare på det bestrukna.

Postertryck passar bra för dig som vill trycka upp dina motiv i en obegränsad upplaga och kunna hålla ett något lägre pris.

Fine Art Print innebär en högkvalitativ bläckstråleutskrift med pigmenterat bläck på syrafritt Fine Art-papper. Trycket har ett mycket rikt färgomfång med en otrolig detaljskärpa. Istället för det vanliga fyrfärgstrycket innehåller denna färgrymd hela 12 färger, nästan motsvarande RGB. Vårt huspapper för konsttryck är Ilford Smooth Pearl i ytvikten 270g, ett lätt strukturerat neutralt vitt papper.

Det här är trycktekniken att välja för dig som vill reproducera konstverk i begränsad upplaga, med ett tryck som håller högsta möjliga kvalitet. Vi trycker dina bilder med bläcket Epson Ultrachrome® Pro12 i Epson SC-P9500.